10 Ocak 2015 Cumartesi

İnsan eliyle çizilen, İnsan eliyle değişir..!! BOP..!!


  ''Alt yapı, üst yapıyı belirler''  Karl Marx.. Yani ekonomi, politikayı belirler..!!

Defalarca söyledik ama söylediklerimiz komplo teorisyenlerinin hezeyanları gibi algılanıyor..!!
İnsanlar inanmakta güçlük çekiyor..!!
Her ne kadar 10 maddeye sığdırmak zorsa da, madde madde sıralamak gerekiyor..!!

1- Devletler arasında ki satranç maçında iki hamle arasındaki SÜRE bazen 1 yıla bazen 5 yıla uzayabilir..!!

2- 1973 petrol krizinden sonra, ( ki kriz 10 gün sürmüştür ve bu 10 gün içinde petrol tüketen ülkeler diz çökmüştür.!) petrol arzının, dolayısıyla petrol üreten ülkelerin  kontrol edilmesi,  Avrupa ve ABD açısından en öncelikli dış politika konusu olmuştur.!!
  Yükselen Çin ve Rusya düşünüldüğünde, bu günde DÜNYA ÜZERİNDEKİ EN ÖNEMLİ KONU, Denizlerdeki gaz dahil olmak üzere Enerji ( Ortadoğu) ve Gıda üretimi için yeni alanlar (Afrika) konusudur..!

3- BOP..!! adı üstünde, gıda ve enerji konularında projeyi yapanlar lehine bir üstünlük sağlamak üzerinedir..!! BÜYÜK ( Great) Ortadoğu denmesinin sebebi.. ilgili coğrafyanın eski Sovyet ülkelerinden, kuzey Afrika'ya kadar çok geniş bir alana yayılan ülkeleri kapsamasıdır..!!

4- '' 1 milyon dolarlık füzeyi, bir devenin kıçına atmıyoruz '' baba Bush, ABD devlet başkanı, ırak körfez krizi (1991)
 '' Bu teröre karşı yeni bir haçlı seferidir '' oğul Bush ABD devlet başkanı, (2001)

5-  3. Dünya savaşı başlayalı çok oldu.. mümkün olan ülkelerde, yeni dünya düzenini ret eden iktidarlar turuncu devrimlerle değiştirildi.. Halk hareketliliği ile değişim yaratılamayan ülkeler ise, silah zoruyla değiştirilmek üzeredir.
 BOP un ilgili coğrafyasında Savaşın yarattığı şartlardan dolayı, milyonlarca insan silahla/bombayla vurularak öldü...  milyonlarcası yaşadığı yerleri terk etti.. milyonlarcası kamplarda/şehirlerde, gıda/ilaç bulamamaktan hayatını kaybetti....!!!
 Gelişmiş batı ülkeleri dahil olmak üzere milyonlarca insan da beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaç baskısı altında, borç ekonomisine saplanmış durumdadır..!!

6- BOP un en önemli ayaklarından birisi Birleşik Kürdistan'ın kurulmasıdır.!! Bu ayak en az 4 ülkeyi (Irak, Türkiye, Suriye, İran) Coğrafi sınır değişikliği olarak , diğer komşu ülkeleri de stratejik olarak etkileyecek önemde bir ayaktır.!! Kürdistan'ın en az maliyetle kurulması için de, ilgili ülkelerin birbirine kırdırılması gerekmektedir..!!

7- Şu ana kadar ''Proxy Savaş'' olarak isimlendirilen ve ambargolar, ekonomik baskılar, terör örgütleri,  paralı askerler, istihbarat elemanları, Rüşvet aldığı için bilerek yada ( stratejik akıl yoksunu olduğu için) bilmeyerek ülkesine ihanet eden politikacılar/gazeteciler/iş adamları vasıtasıyla sürdürülen savaşta, oyunun sonuna gelinmiştir. Saflar netleşmiş, kağıtlar açık dağıtılmaktadır..!!

8- Nedenleri 1973 krizine kadar giden, 1991 de hazırlıklarına başlanan, 11 eylül 2001 yılından itibaren fiili olarak başlamış olan, Merkezi bizim de üzerinde yaşadığımız Orta doğu toprakları olan 3. Dünya savaşı.. 2015 yılından itibaren yeni bir evreye girmiştir..!!
 Bu evre,   ilgili ülkelerde yaşayan  insanların tamamını etkileyeceği bir dönemdir..!! Ve Yahudilerin kutsal kitabında yazdığı gibi.. orta doğuda Dicle ve Fırat nehirlerinden su değil kan akacaktır...!!

9-   Tarih felsefesi olmadan, olayların olduğu zamanda ki ekonomik şartları, siyasi şartları bilmeden, Tarihi sadece olayların olduğu zamanı kayıt altına alan kronolojik arşiv çalışması olarak görmek,  işe yarayan/önemli/kullanışlı bir bilgi değildir..!!
 Bu yüzden Tarih felsefesi önemlidir...!! olaylar, iktisadi, sosyal, çevresel şartlardan bağımsız değildir..! Tarih geçmişi bilirken, geleceği öngörebilir..!! genelde de öngörüleri tutar..!! buna tekerrür etmekte denebilir..!!

10-  Yine Tarihte sayısız örnek vardır..!!
İNSAN ELİYLE ÇİZİLEN PROJELER, İNSAN ELİYLE DEĞİŞTİRİLEBİLİR...!!
Geleceğimiz karanlıktır..!! Bu karanlığa saplanmamak ve olayların akışını değiştirmek mümkündür..!!
Ülkede yaşayan herkes bu gerçekliğin farkında olmak, bunu konuşmak ve karar mercilerinde oturan insanları düştükleri gaflet uykusundan uyandırmak... UYARMAK zorundadır..!!

Not; Bazıları diyor ki ; senin bu gördüklerini devletin tepesinde oturanlar da görüyordur..!!
Bende diyorum ki..  sadece ben yazıp çizmiyorum.. sayısı az olmakla birlikte aydınlarımız yahut  ilgili kurumların alt kadrolarındaki memurlarımız da benzer şeyleri söylüyor..!!
Lakin üst düzey yöneticilerimiz, bu gidişatı algılamış(!) olsalardı,  bu zamana kadar yaptıkları hataları yapmazlardı..!! bu zamana kadar yaptıkları yanlışlar.. bundan sonra yapacaklarının ispatıdır..!!
 Bunlar ya acem casus.. yada  paranın, ihtişamın, lüksün, seksin büyüsüne kapılmış bir halde iktidar sarhoşluğu içindeler...!!
Gören gözler, Düşünen beyinler için, yöneticilerimizin yaptıkları yanlışlıkların başka hiç bir açıklaması yoktur...!!!!!!!!!!!!!!

'' Yurtta sulh, Cihanda sulh ''
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.